Geld verdienen met bloggen

15 november 2010 in 0rg.nl, gratis blogs, gratis geld verdienen, tips

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen klinkt al gauw als een sprookje, of erger: een pyramide systeem. Maar dat is het absoluut niet. Bloggen is een gerespecteerde en legale manier om geld binnen te brengen. Een hele goede manier zelfs, want als een blog eenmaal loopt hoeft er vrijwel niets meer aan te gebeuren en blijft hij geld binnen brengen.

Hoe werkt het?
Een blog is op zichzelf helemaal niets waard, dus dat is niet waar het geld vandaan komt. Het zijn de bezoekers die de blog aantrekt die geld waard zijn. Er zijn namelijk honderden bedrijven die jou zouden willen betalen om hun advertenties aan jouw bezoekers te mogen laten zien. Je hoeft die bedrijven natuurlijk niet zelf aan te spreken, dat zou alleen de moeite waard zijn als je blog duizenden bezoekers per dag aantrekt. Bij 0rg.nl maken wij gebruik van het adsense programma van google om advertenties te krijgen. Google adsense heeft contracten met duizenden en nog eens duizenden adverteerders en levert een kleine selectie van die advertenties aan jouw blog. Let wel, dat zijn geen random geselecteerde advertenties, google scant namelijk jouw blog om te zien waar die over gaat en kiest dan advertenties die ook over dat onderwerp gaan. Zo is het waarschijnlijker dat een bezoeker op je advertentie klikt (en er ook iets aan heeft). Je krijgt van google betaald per keer dat een bezoeker op jouw blog op een advertentie klikt. Je krijgt ook een klein beetje per getoonde advertentie maar dat is zo weinig dat het over het algemeen pas meer dan een cent wordt na 1000 vertoningen.

Hoeveel verdien je met een klik?
Hoeveel je verdient per klikje verschilt. Het is namelijk afhankelijk van hoeveel de adverteerder biedt. Adsense werkt zo dat de hoogste bieders het meeste weergegeven worden, er is dus een marktwerking. Zo kan het zijn dat klikjes op advertenties over het ene onderwerp 2 cent waard zijn terwijl klikjes op advertenties over het andere onderwerp 3 euro. Bedenk wel dat google hier ook iets aan over houdt, dus als een adverteerder 5 euro biedt voor een klikje krijg jij er misschien maar 4 van te zien (google heeft de ratio waarnaar dit gebeurt niet bekend gemaakt).

Let op: klik nooit zelf op de advertenties! Dit is ten strengste verboden en kan tot resultaat hebben dat je google adsense account geblokkeerd wordt (het uitstaande bedrag aan verdiensten wordt dan niet uitgekeerd). Denk niet dat google daar nooit achter komt, zowel adverteerders als medewerkers van google zelf kunnen jouw ip adres zien. Ook is het verboden om bezoekers aan te sporen op advertenties te klikken. Ook dit kan je beter niet negeren, er worden menselijke checks uitgevoerd op websites om dit te controleren.

Hoeveel brengt een blog op?
Dit is sterk verschillend per blog. Het is afhankelijk van het onderwerp, hoe hoog je in de zoekresultaten staat, hoe vaak je content in facebook en twitter gedeeld wordt, hoeveel adverteerders bieden op klikjes, hoe vaak je bezoekers op advertenties klikken, etc. Je mag ervan uitgaan dat een blog met ongeveer 30 artikelen plusminus een euro per maand zal verdienen. Nu zal je misschien denken een euro helemaal niks is, maar die blog blijft een euro per maand binnen brengen. Dat is in een jaar al 12 euro. En stel je eens voor dat je 300 blogs hebt, die individueel allemaal een euro per maand binnen brengen… Natuurlijk is het ook heel goed mogelijk dat je meer of minder verdient met een blog. Er zijn blogs die 3000 euro in de maand binnen brengen, soms zelfs wel meer. En er zijn blogs die helemaal geen verkeer draaien en niks verdienen. De magie zit hem in de hoeveelheid.

Wat kost het?
Als je je eigen blog wilt opzetten heb je webruimte nodig, een domeinnaam en misschien zelfs wel een webmaster die alles voor je opzet. Dat is allemaal best wel duur en het kan lang duren voordat je de kosten eruit hebt. Het kan ook GRATIS, door 0rg.nl te gebruiken. Je kunt op 0rg.nl onbeperkt gratis blogjes aanmaken. Het voordeel hieraan is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de technische kant van het bloggen (een blog aanmaken is ongeveer even moeilijk als een vriend toevoegen op facebook of een hyve aanmaken). Ook is dit blog systeem zo ingericht dat blogs makkelijker in google komen en automatisch hoger in de zoekresultaten komen te staan (en dat betekent meer bezoekers). En in tegenstelling tot de meeste andere gratis blog systemen staan wij je toe om je eigen AdSense publisher code in te voeren zodat jouw advertenties worden weergegeven. Let wel, 50% van de weergegeven advertenties zijn van jou, de andere 50% worden gebruikt om onze onkosten te dekken. Nog een voordeel is dat we facebook, hyves en twitter implementatie hebben wat het makkelijk maakt voor bezoekers om jouw content te delen met een enorm publiek.

Wat moet ik doen?
Lijkt het je wel wat? Begin dan met een account aanmaken hier op 0rg.nl. Daarnaast heb je ook een account nodig op AdSense. Dat kan je hier aanmaken. Maak dan een blog aan en voer je publisher code in bij het administratie paneel. Nu kan je beginnen met bloggen.

Een paar tips:
Geef niet te snel op. Het zal een tijdje duren voordat een blog inkomsten begint te maken. Maak regelmatig nieuwe posts aan en controleer in google hoe hoog je in de zoekresultaten staat.

Hoe kom je hoog in de zoekresultaten te staan?
Doe wat voorwerk. Waar ga je over schrijven? Als jij op zoek was naar een site over dat onderwerp, wat voor zoekwoorden zou je dan gebruiken? Check ook Google Insights om zoektermen met elkaar te vergelijken. Als je besloten hebt op welke zoektermen je gevonden wilt worden kan je beginnen met schrijven. Gebruik de zoekwoorden in je tekst.
Publiceer unieke content. Dat betekent dat je niet zomaar een wikipedia pagina kunt nemen als post.
Probeer links uit te wisselen met andere websites (als ik jouw link op mijn blog plaats, plaats jij mijn link op je jouwe). Dit moeten natuurlijk wel relevante links zijn en het mogen er ook niet te veel zijn (5 is wel het maximale).

Lukt het echt niet?
Kijk dan goed naar je schrijfstijl. Gebruik je genoeg sleutelwoorden (wil je gevonden worden op bepaalde zoektermen moet je ze wel gebruiken) ? Maak je wel gebruik van de opties die wij bieden om beter gevonden te worden? Hiermee bedoelen we tags en all in one SEO pack velden aan de onderkant van de pagina.

Maak je veel verkeer maar krijg je nooit klikjes?
Misschien ben je over het verkeerde onderwerp bezig. Het kan zijn dat er gewoon geen relevante advertenties beschikbaar zijn of dat je bezoekers niet geïnteresseerd zijn in de advertenties. Wanhoop niet, er zijn genoeg andere manieren om geld te verdienen met je blog.

Alternatieve manieren om geld te verdienen:
Plaats een paypal donatie knopje. Als je vaste lezers hebt, is de kans groot dat ze je best een paar euro willen schenken.
Plaats affiliate links. Dit is vrijwel hetzelfde als advertenties weergeven alleen krijg je hier een vast bedrag of percentage per keer dat een bezoeker daadwerkelijk iets koopt bij het betreffende bedrijf. Het is hierbij aan jou welke producten je plaatst. Ook hiervoor hoef je geen individuele bedrijven voor te benaderen (het kan natuurlijk wel). Goede affiliate programmas zijn Daisycon (nederlands) en Amazon Associates (wereldwijd). Een voorbeeld van wanneer je zelf een bedrijf zou benaderen is bijvoorbeeld wanneer je boekrecensies schrijft. Je zou je dan kunnen aanmelden bij bol.com voor hun affiliate programma. Kijk wel uit, het is makkelijk om opgelicht te worden op dit gebied. We weten van daisycon zeker dat ze uitbetalen, verder is het verstandig alleen in zee te gaan met bekende bedrijven.

Comments are closed.